Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ вночі атакували Україну дронами і ракетами, БпЛА збили – Повітряні сили


БпЛА збили у Полтавській, Житомирській, Кіровоградській, Одеській і Миколаївській областях
БпЛА збили у Полтавській, Житомирській, Кіровоградській, Одеській і Миколаївській областях

Російські війська в ніч на 16 серпня завдали удару трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», трьома ударними безпілотниками типу Shahed і двома дронами невстановленого типу із Курської області РФ, повідомив командувач Повітряних сил, генерал-лейтенант Микола Олещук.

«У результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони і засобами РЕБ Повітряних сил усі ворожі БпЛА збито у Полтавській, Житомирській, Кіровоградській, Одеській і Миколаївській областях», – написав він у фейсбуці вранці 16 серпня.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

4 серпня в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що за два з половиною роки знищили понад вісім тисяч російських повітряних цілей.

Форум

XS
SM
MD
LG