Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ: повітряна ціль із Білорусі перетнула кордон України

Оновлено

У низці областей (Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській) на даний час діє повітряна тривога
У низці областей (Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській) на даний час діє повітряна тривога

Повітряні сили ЗСУ повідомили 24 вересня, що український кордон перетнула повітряна ціль із Білорусі.

«Повітряна ціль (не швидкісна) на межі Київської та Житомирської областей, перетнула державний кордон з території Білорусі, курс – південний», – йшлося в повідомленні. У низці областей (Київській, Житомирській, Чернігівській) оголошували повітряну тривогу, а жителів цих областей закликали пройти в укриття.

Через декілька хвилин військові оголосили про відбій загрози, але попередили про ударний безпілотник у східній частині Київської області, із південно-західним курсом.

Про яку саме ціль із Білорусі йшлося – в Повітряних силах не уточнили. За інформацією проєкту «Білоруський Гаюн», попередньо, це навчально-бойовий літак Як-130 ВПС Білорусі.

Влада Білорусі ситуацію не коментувала.

  • Олександр Лукашенко підтримав повномасштабне російське вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року і дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру і повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів українських міст, жертвами чого стали десятки тисяч мирних українців.
  • Проти Білорусі запровадили міжнародні санкції через підтримку російського вторгнення в Україну.
  • Від початку повномасштабної війни Росії проти України на території Білорусі майже безперервно проводяться військові навчання, а Україна посилює свої кордони на білоруському напрямку.

Форум

XS
SM
MD
LG