Доступність посилання

ТОП новини

Сутичка в Дніпрі: у поліції кажуть, що «встановили особи нападників, одного затримали»


Правоохоронці встановили осіб, причетних до «катування та незаконного позбавлення волі колишнього військового у Дніпрі»
Правоохоронці встановили осіб, причетних до «катування та незаконного позбавлення волі колишнього військового у Дніпрі»

Правоохоронці встановили осіб, причетних до «катування та незаконного позбавлення волі колишнього військового у Дніпрі», один з нападників затриманий, йдеться у повідомленні пресслужби Нацполіції.

«Одного з активних учасників подій поліцейські Дніпропетровщини вже затримали. Слідчі та розшукові заходи проводились на території п’яти областей держави», – кажуть у відомстві.

У поліції нагадали, що 20 червня «на проспекті Дмитра Яворницького міста Дніпро група чоловіків у балаклавах та камуфляжі без розпізнавальних знаків завдала потерпілому тілесні ушкодження та одягнули на нього кайданки».

Правоохоронці кажуть, що «за фактом конфлікту поліція за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочала два кримінальні провадження – за незаконне позбавлення волі та катування».

«Одразу після скоєння злочину поліцейські допитали потерпілого та свідків події. В ході досудового розслідування встановлено, що до вчинення кримінальних правопорушень можуть бути причетні декілька осіб. Їхні особи поліція встановила. Одного із активних учасників подій затримали. Поліцейські провели ряд обшуків за місцями проживання фігурантів, в ході яких вилучили речові докази, в тому числі зброю та одяг», – зазначають у Нацполіції.

Раніше, генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про підозру народному депутату Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця спецпідрозділу ГУР Kraken у Дніпрі.

За даними ДБР, 20 червня 2024 року у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата протиправно позбавила волі потерпілого ексвійськовослужбовця. Зокрема, його утримували протягом певного часу та завдали тілесних ушкоджень. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

Минулого тижня соцмережами поширилося відео з Дніпра: на ньому люди у балаклавах застосували силу до чоловіка, який гуляв з дитячим візочком і зробив зауваження супроводу депутата.

Згодом з’ясували, що то була охорона нардепа-мажоритарника, виключеного з фракції «Слуга народу», Миколи Тищенка. Він теж фігурує на відео. А чоловік, якого вони закували в кайданки– ветеран підрозділу Kraken Дмитро Павлов. Поліція відкрила два кримінальних провадження: за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень і незаконного позбавлення волі.

Сам Тищенко у соцмережах пояснив ситуацію тим, що нібито «військовий напав на поліцейських».

Раніше поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом нападу невідомих у камуфльованому одязі та балаклавах на чоловіка 20 червня у Дніпрі.

Форум

XS
SM
MD
LG