Доступність посилання

ТОП новини

Politico: українські посадовці в США представлять перелік цілей, які Київ хоче уразити у Росії


Очікується, що список представлять міністр оборони України Рустем Умеров і голова Офісу президента Андрій Єрмак, які будуть у Вашингтоні цього тижня. Офіційно такий візит не анонсувався
Очікується, що список представлять міністр оборони України Рустем Умеров і голова Офісу президента Андрій Єрмак, які будуть у Вашингтоні цього тижня. Офіційно такий візит не анонсувався

Представники української влади готуються представити посадовцям національної безпеки Сполучених Штатів список далекобійних цілей у Росії, які, на їхню думку, можуть вразити Сили оборони, якщо Вашингтон скасує обмеження на використання своєї зброї. Про це повідомило американське видання Politico, цитуючи трьох анонімних співрозмовників, знайомих із «зусиллями України».

За даними журналістів, Україна використає цей список як останню спробу переконати Вашингтон скасувати обмеження на використання зброї США в Росії. Хоча Україна раніше надала США деякі свої потенційні цілі в Росії, передбачається, що цей перелік буде більш детальним.

Очікується, що список представлять міністр оборони України Рустем Умеров і голова Офісу президента Андрій Єрмак, які будуть у Вашингтоні цього тижня.

Читайте також: США засудили масований удар РФ по Україні, але обмеження на використання американської зброї не змінили

Джерела видання кажуть: Київ сподівається, що список допоможе переконати президента Джо Байдена змінити свою думку.

Politico пише, що «деякі українські депутати та посадовці» говорили про ознаки того, що адміністрація Байдена може послабити обмеження щодо використання зброї. Неназваний член Конгресу від Демократичної партії також нібито сказав, що Білий дім розглядає запит Києва.

Коли саме Умеров і Єрмак прибудуть до Вашингтона або які ще зустрічі вони планують провести під час перебування в США, невідомо. Такий візит наразі офіційно не анонсувався. Рада національної безпеки США та Пентагон, до яких звернулися журналісти, відмовилися коментувати.

Читайте також: Атака РФ: Кулеба назвав два рішення партнерів, які могли б «покласти край російському терору»

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. За даними ДСНС, загинули семеро людей, зокрема, двоє померли у лікарні, 47 людей постраждали, у тому числі четверо дітей 2014, 2017 та 2024 року народження. Унаслідок масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Після цієї атаки український президент Володимир Зеленський вкотре закликав партнерів України зняти обмеження щодо далекобійності західною зброєю.

У США натомість засудили російську атаку, але не повідомили про будь-які зміни в їхній політиці щодо застосування американської зброї для ударів углиб території Росії.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), в Росії є щонайменше 250 військових і воєнізованих об’єктів у зоні дії наданих США ракет ATACMS, які політика Вашингтона не дозволяє Україні використовувати для ударів усередині Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG