Доступність посилання

ТОП новини

Понад 40% російських атак сьогодні було на Покровському напрямку – Генштаб ЗСУ


Біля чотирьох населених пунктів тривають дев’ять бойових зіткнень, а біля ще чотирьох противник вже отримав відсіч. Фото ілюстративне
Біля чотирьох населених пунктів тривають дев’ять бойових зіткнень, а біля ще чотирьох противник вже отримав відсіч. Фото ілюстративне

Загальна кількість бойових зіткнень на фронті станом на 16:30 зросла до 56, основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Покровському напрямку. Про це у зведенні повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На цьому напрямку відбулося понад 40% сьогоднішніх російських атак – 23. Біля Новопокровського, Євгенівки, Новоселівки Першої і Яснобродівки тривають дев’ять бойових зіткнень, а біля Новоолександрівки, Невельського, Нетайлового та Сокола противник вже отримав відсіч.

За даними штабу, на Харківському напрямку по обіді російські загарбники з напрямку Бєлгорода вдарили керованою авіабомбою по району села Веселе. Кількість наступальних дій противника не змінилася – їх було три.

На Куп’янському напрямку за сьогодні відбулося вже чотири боєзіткнення – українські захисники відбили всі російські, на Курахівському напрямку – п’ять атак, але у трьох локаціях в районі Красногорівки тривають бойові дії, на Краматорському напрямку противник завдав авіаудару у район села Північне, додають у Генштабі.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 5 червня заявив про складну ситуацію біля Купʼянська, де противник намагається прорвати українську оборону з двох напрямків. Загалом, за його словами, війська РФ продовжують проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках.

Форум

XS
SM
MD
LG