Доступність посилання

ТОП новини

Число загиблих і постраждалих через удар РФ по Покровську зросло – влада


Чоловік біля пошкодженого автомобіля на місці російського ракетного удару в Покровську, Донецька область, 24 червня 2024 року
Чоловік біля пошкодженого автомобіля на місці російського ракетного удару в Покровську, Донецька область, 24 червня 2024 року

Кількість загиблих у Покровську на Донеччині внаслідок російського ракетного удару 24 червня зросла до п’яти, постраждалих – до 41, серед поранених – четверо дітей: троє дівчат віком 9, 11 і 13 років і 12-річний хлопець, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Пошкоджено приватні будинки, шість автомобілів, зруйновано один приватний будинок. Поранені доставлені до клінічної лікарні інтенсивного лікування у Покровську. Комунальні служби Покровська очікують на дозвіл від екстрених служб, щоб обстежити пошкодження і підвезти матеріали для ліквідації наслідків обстрілу», – написав Філашкін у телеграмі.

Раніше в обласній прокуратурі повідомляли про збільшення числа постраждалих до 40, загиблих було четверо.

«24 червня 2024 року о 12:00 армія держави-агресора здійснила ракетний обстріл Покровська. Через пів години ворог наніс по прифронтовому місту повторний удар. Влучання засобів ураження відбулись по приватному сектору й об’єкту цивільної інфраструктури», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що, попередньо, російські військові використали ракети «Іскандер-М».

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Донеччину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG