Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: найгарячіша ситуація на Покровському напрямку – тривають 13 боєзіткнень


Український військовослужбовець 33-ї окремої механізованої бригади готує снаряд для самохідної гаубиці М109Л на позиціях в Донецькій області, Україна, 23 червня 2024 року
Український військовослужбовець 33-ї окремої механізованої бригади готує снаряд для самохідної гаубиці М109Л на позиціях в Донецькій області, Україна, 23 червня 2024 року

На Покровському напрямку від початку доби війська РФ уже 35 разів намагалися прорвати оборону Збройних сил України, йдеться у зведенні Генерального штабу станом на 16:00.

«Напрямок залишається найгарячішим… Тривають 13 боєзіткнень в районах Сокола, Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Євгенівки, Олександрополя та Воздвиженки», – повідомили військові.

Також російські війська активізувалися на Лиманському напрямку, зазначили у штабі. Кількість атак за сьогодні збільшилась майже вдвічі – до 18, шість з яких іще тривають. Штурмові дії військ РФ зараз відбуваються в районах Греківки, Копанок, Невського, Серебрянського лісництва, Тернів та Синьківки.

«На Торецькому напрямку ворог атакує в районі Південного. Це вже сьома за сьогодні штурмова дія на напрямку. На Времівському напрямку ворог намагався атакувати три рази. Штурмові дії відбито. На Оріхівському напрямку йдуть бої в районі Малої Токмачки», – зауважили у Генштабі.

Читайте також: Генштаб ЗСУ звітує про бій біля Новоолександрівки, попри повідомлення про окупацію села

Активні бойові дії відбуваються в районі Іванівського на Краматорському напрямку, де армія РФ зробила шість спроб прорвати оборону ЗСУ, кажуть військові. Крім того, на Придніпровському напрямку в районі Кринок війська РФ проводять вже четверту за день атаку.

У ніч на 24 червня Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу ЗСУ спростувало інформацію від ресурсу DeepState про повну окупацію села Новоолександрівка на Покровському напрямку в Донецькій області. У Збройних силах додали, що на вулицях населеного пункту тривають бої, а окупована частина Новоолександрівки перебуває під вогневим контролем українських сил.

Напередодні проєкт DeepState оприлюднив інформацію, що сили РФ окупували Новоолександрівку і намагаються закріпитися на західних околицях села. DeepState зауважує, що до траси Покровськ-Костянтинівка з населених пунктів залишається лише Воздвиженка.

Раніше цього тижня британська розвідка припускала, що війська РФ, ймовірно, взяли під контроль село Новоолександрівка Донецької області, яке розташоване приблизно за 20 кілометрів на північ від Авдіївки. У розвідці Британії звертали увагу на те, що, взявши під контроль Новоолександрівку, сили РФ зможуть впритул наблизитися до дороги Т-05-04 – однієї з головних шляхів постачання українських сил.

Форум

XS
SM
MD
LG