Доступність посилання

ТОП новини

Із Покровської громади почали примусову евакуацію сімей із дітьми – ОВА


Наслідки російського ракетного удару, Покровськ, Донецька область, 24 червня 2024 року
Наслідки російського ракетного удару, Покровськ, Донецька область, 24 червня 2024 року

На Донеччині розпочали примусову евакуацію сімей із дітьми з Покровської громади, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін 19 серпня.

«Тут досі живе понад 53 тисячі людей, у тому числі майже чотири тисячі дітей, але за останній час фронт підійшов занадто близько до Покровщини, і на це слід реагувати належним чином», – написав він у соцмережах.

За словами Філашкіна, на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Донецької області ухвалили рішення про «обов’язкову евакуацію в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з міст Покровськ і Родинське, сіл Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда і Чунишине».

«Коли наші міста опиняються в зоні досяжності фактично будь-якої ворожої зброї, рішення про евакуацію – необхідне і неминуче», – наголосив голова ОВА.

Раніше сьогодні в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

За його словами, з міста Покровськ, до якого наближається російська армія, збільшилися темпи евакуації – щодня виїжджає 500-600 людей.

Напередодні віцепрем’єрка-міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала громадян евакуюватися із Покровська, Мирнограда і Селидового Донецької області. Вона додала, що «перебування там цивільних також заважає працювати Силам оборони».

Станом на кінець червня у Покровську, за даними влади, залишалося близько 60 тисяч людей.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG