Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтон уже ознайомився з планом перемоги Зеленського – посол США в ООН


Сполучені Штати Америки вже ознайомились із планом перемоги президента України Володимира Зеленського, повідомила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд
Сполучені Штати Америки вже ознайомились із планом перемоги президента України Володимира Зеленського, повідомила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд

Сполучені Штати Америки вже ознайомились із планом перемоги президента України Володимира Зеленського, повідомила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, повідомляє «Голос Америки».

«Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію і план, які можуть спрацювати. І ми повинні зрозуміти, як ми можемо зробити свій внесок у це, контактуючи з усіма главами держав, які будуть присутні тут, у Нью- Йорку. Тому ми сподіваємося добитися деякого прогресу», – зазначила дипломат.

За її словами, «США ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру, це стосується як ситуації у Секторі Гази, так і ситуації в Україні».

Томас-Грінфілд висловила сподівання, що «вдасться досягти певного прогресу для завершення війни».

Раніше, у серпні, президент України Володимир Зеленський уперше заговорив про план перемоги. Його український лідер запланував представити американському колезі Джо Байдену, а також кандидатам у президенти США Камалі Харріс та Дональду Трампу наприкінці вересня.

16 вересня глава української держави наголошував, що «план перемоги готовий уже на 90%». За його словами, план буде представлено союзникам вже наступного тижня.

Також Зеленський зазначав, що «план складається з п’яти пунктів – чотирьох основних та одного, який необхідно виконати вже після завершення війни».

Форум

XS
SM
MD
LG