Доступність посилання

ТОП новини

Підготували зміст військового пакету, який може зміцнити Україну згідно з планом перемоги – Зеленський


Президент України Володимир Зеленський провів дві наради, розповів він у новому відеозверненні 17 вересня
Президент України Володимир Зеленський провів дві наради, розповів він у новому відеозверненні 17 вересня

Президент України Володимир Зеленський провів дві наради, розповів він у новому відеозверненні 17 вересня.

За словами глави держави, «перша нарада була щодо військового наповнення плану перемоги для України».

«Разом працював із військовим командуванням. Підготовлено хороший, сильний зміст для військового пакету – саме того, що може відчутно зміцнити Україну згідно з планом перемоги», – сказав Зеленський.

Друга нарада стосувалась збільшення повітряного флоту F-16 та відбулась з командуванням Повітряних сил, уточнив Зеленський.

«Є чітке розуміння кроків, як збільшити кількість бойових літаків в Україні та пришвидшити тренування наших пілотів. Усі завдання для Повітряних сил України, для Міністерства оборони України визначені», – повідомив президент.

Президент України Володимир Зеленський напередодні заявив, що «план перемоги» України у війні з Росією готовий на понад 90%, і наступного тижня його презентують союзникам. Зокрема, Зеленський має представити цей план президентові США Джо Байдену і кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу. Зміст плану поки що не розголошують.

Німецьке видання Bild недавно написало з посиланням на власні джерела, що Зеленський, який під час візиту до США планував представити свою стратегію перемоги, може заявити про готовність погодитися на локальне припинення вогню на певних ділянках фронту і таким чином тимчасово заморозити ситуацію. В Офісі українського президента статтю назвали фейком.

Форум

XS
SM
MD
LG