Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі Сили оборони уразили підводний човен РФ «Ростов-на-Дону» і ЗРК С-400 – Генштаб


Сили оборони уразили в порту Севастополя підводний човен Чорноморського флоту РФ «Ростов-на-Дону» (фото архівне)
Сили оборони уразили в порту Севастополя підводний човен Чорноморського флоту РФ «Ростов-на-Дону» (фото архівне)

Сили оборони уразили в порту Севастополя підводний човен Чорноморського флоту РФ «Ростов-на-Дону», йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

«У порту Севастополя успішно уражено підводний човен чорноморського флоту РФ «Ростов-на-Дону». В результаті влучання човен затонув на місці», – кажуть у Генштабі.

Як зазначається, «Сили оборони завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в окупованому Криму».

«За підтвердженою інформацією, вчора (2 серпня – ред.) підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-морських сил Збройних Сил України суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК «Тріумф», – кажуть у Генштабі ЗСУ.

Підводний човен Б-237 «Ростов-на-Дону» (за класифікацією НАТО – клас Kilo) є одним з чотирьох підводних човнів класу Kilo, здатних застосовувати ракети «Калібр». «Ростов-на-Дону» був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року.

Раніше, у тимчасово окупованому Криму у Севастополі повідомляли про звуки вибухів, глава окупаційної адміністрації міста Михайло Развожаєв заявляє про падіння частини ракети.

Окупаційна влада не повідомляла про влучання в будь-які об’єкти. Також про це, як і про саму атаку на Крим, не повідомляє Міноборони РФ.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Форум

XS
SM
MD
LG