Доступність посилання

ТОП новини

РФ: влада Петербурга вирішила дозволити акцію пам’яті жертв Голокосту, яку раніше заборонила


Пам’ятник «Формула скорботи» на місці масових розстрілів євреїв у місті Пушкіні, яке є адміністративною частиною Санкт-Петербурга
Пам’ятник «Формула скорботи» на місці масових розстрілів євреїв у місті Пушкіні, яке є адміністративною частиною Санкт-Петербурга

Адміністрація Пушкінського району російського міста Санкт-Петербурга заявила, що Єврейський громадський центр може провести 6 жовтня жалобну церемонію, присвячену пам’яті євреїв, убитих нацистами 1941 року у місті Пушкіні, повідомило видання «Бумага».

Центру повідомили про зміну рішення в телефонному режимі, документ із дозволом організатори акції ще не отримали.

30 вересня Єврейський громадський центр Санкт-Петербурга повідомляв, що адміністрація району заборонила проводити церемонію, але закликав усіх небайдужих прийти до місцевого меморіалу в зручний час 6 жовтня.

У відповіді адміністрації, яку опублікував центр, йшлося, що у місті встановлено заборону на публічні заходи через коронавірусну інфекцію. У попередні три роки влада не забороняла таку церемонію.

З вересня 1941 року до січня 1942 року під час окупації міста Пушкін нацисти розстріляли кількасот місцевих євреїв. У жовтні 1991 року у сквері неподалік Олександрівського палацу встановили скульптуру Вадима Сідура «Формула скорботи». Відтоді там щороку в першу неділю жовтня відбувається жалобна церемонія.

Форум

XS
SM
MD
LG