Доступність посилання

ТОП новини

Система Patriot із Румунії прибула до України


«Ми підтверджуємо, що система Patriot прибула в Україну», – заявив у коментарі Радіо Свобода 3 жовтня речник Міністерства оборони Румунії Константін Спіну (фото ілюстративне)
«Ми підтверджуємо, що система Patriot прибула в Україну», – заявив у коментарі Радіо Свобода 3 жовтня речник Міністерства оборони Румунії Константін Спіну (фото ілюстративне)

Система протиракетної оборони Patriot, надана членом НАТО Румунією, прибула в Україну, визнали представники обох країн.

«Я дякую кожній країні, яка допомагає нам з ППО. Особлива подяка Румунії за системи Patriot. Разом ми можемо досягти ще більшої ефективності – ми можемо покласти край російському терору, спільно знищивши «Шахеди» і ракети», – написав президент Володимир Зеленський у X ввечері 2 жовтня.

Крім того, повідомлення про поставку у коментарі Радіо Свобода підтвердило Міністерство оборони Румунії.

Підкреслюючи ризики для членів НАТО, таких як Румунія, які межують з Україною, російські безпілотники знову завдали удару по українському порту Ізмаїл, що спонукало Бухарест підняти винищувачі F-16 для моніторингу ситуації ввечері 2 жовтня.

«Ми підтверджуємо, що система Patriot прибула в Україну», – заявив у коментарі Радіо Свобода 3 жовтня речник Міністерства оборони Румунії Константін Спіну після того, як минулого місяця уряд у Бухаресті ухвалив рішення про передачу системи Києву.

Згідно із документом, Румунія надає Україні право безкоштовного користування системою.

Київ постійно закликає своїх західних союзників постачати більш сучасну зброю і системи протиповітряної оборони, які допомогли б йому, з одного боку, захистити небо, а з іншого – дозволили б завдати ударів по військових цілях глибше в Росії, щоб запобігти атакам Москви.

Читайте також: Шольц обіцяє Україні 17 додаткових систем ППО IRIS-T до 2026 року

Форум

XS
SM
MD
LG