Доступність посилання

ТОП новини

Пашинян підтвердив початок переговорів Вірменії з ЄС щодо лібералізації візового режиму


Вірменський прапор у Брюсселі, фото ілюстративне
Вірменський прапор у Брюсселі, фото ілюстративне

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підтвердив початок переговорів щодо перегляду візового режиму між Вірменією та Євросоюзом. Це відбулося 9 вересня на зустрічі із заступником голови Єврокомісії Маргарітісом Схінасом.

«Я радий, що у наших відносинах є відчутні зміни: розпочинаються переговори щодо лібералізації візового режиму, ухвалене рішення підтримати Республіку Вірменія Європейським фондом миру, що ми високо цінуємо», – сказав Пашинян.

Він зазначив, що у Вірменії «тривають дискусії» щодо можливості вступу країни до Євросоюзу. «Необхідно підійти до цієї теми докладно і комплексно. Тут важливо прислухатися до спостережень і порад наших партнерів із ЄС», – додав політик.

У липні пресслужба Ради ЄС оголосила про офіційний початок переговорів із Вірменією щодо безвізу. Рішення країн-членів схвалити «діалог щодо візової лібералізації» відбувається на тлі зусиль уряду Вірменії зі зближення із Заходом і зростання напруженості у відносинах із Росією. Однак поки що отримати візу до європейських країн для громадян Вірменії є складним завданням.

У візових центрах у Єревані, де видають візи до Греції, Австрії, Литви та Хорватії, стоять величезні черги. Попри те, що такий ажіотаж спостерігається не щодня, іноді люди чекають на в’їзні документи місяцями.

Форум

XS
SM
MD
LG