Доступність посилання

ТОП новини

У ООН прокоментували повідомлення про відмову Зеленського прийняти Ґутерріша – Суспільне


22 жовтня до Казані, де тривав саміт БРІКС, прибув генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш (ліворуч), який у червні не приїхав на організований Україною і Швейцарією Саміт миру
22 жовтня до Казані, де тривав саміт БРІКС, прибув генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш (ліворуч), який у червні не приїхав на організований Україною і Швейцарією Саміт миру

У генерального секретаря ООН Антоніу Ґутерріша не підтвердили скасування його візиту до Києва – про це повідомляє Суспільний мовник із посиланням на заступника його речника Фархана Хака.

«Ми намагаємося організувати візит у взаємно зручний час. Вони (Зеленський і Гутерреш – ред.) обговорили візит під час зустрічі у вересні», – йдеться у відповіді Хака.

Раніше агентство AFP заявило з посиланням на свої джерела, що президент України Володимир Зеленський відхилив візит генерального секретаря ООН Антоніу Ґутерріша до України через його участь у саміті БРІКС в Росії.

Читайте також: Сербський урядовець всупереч пораді ЄС зустрівся з Путіним на саміті БРІКС

Представник Офісу президента, якого зацитували журналісти, пояснив це «приниженням здорового глузду і міжнародного права» через візит генерального секретаря до російської Казані.

22 жовтня до Казані прибув генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш, який у червні не приїхав на організований Україною і Швейцарією Саміт миру (із окремим коментарем з цього приводу виступило Міністерство закордонних справ України).

Міністерство закордонних справ України розкритикувало рішення Ґутерріша відвідати Казань, нагадавши про те, що він не був присутній на Саміті миру.

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй закликав до «справедливого миру» в Україні під час саміту БРІКС. Також він закликав до «негайного припинення вогню» в Газі та Лівані, а також миру у Судані.

XS
SM
MD
LG