Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада-2024: борчиня Коляденко виграла срібну нагороду. Результати 15-го дня


Це перша срібна олімпійська нагорода в жіночій боротьбі за часи незалежності України
Це перша срібна олімпійська нагорода в жіночій боротьбі за часи незалежності України

Українська борчиня Ірина Коляденко виграла «срібло» у ваговій категорії до 62 кг. Українка поступилася японській спортсменці Мотокі Сакурі з рахунком 1:12. Коляденко на шляху до фіналу Ігор у столиці Франції здолала Орхон Пуревдорж (8:7), Біляну Дудову (7:3), Айсулуу Тинибекову (9:2).

Як Україна виступала в інших видах в 15-й день?

Веслування. Жодна з представниць у веслуванні на байдарках чи каное не змогла вибороти нагороди. У байдарці-одиночці Марія Повх подолала дистанції в 500 метрів за 2:00.94 хвилини й стала останньою у фіналі С, тобто 24-ю загалом.

Срібні призерки Олімпіади-2024 в каное-двійці Людмила Лузан та Анастасія Рибачок не пробилися до одиночних фіналів взагалі. Рибачок фінішувала шостою у втішному фіналі В із результатом 47.71 секунди та стала 14-ю в загальному заліку. А Лузан не вийшла на старт через проблеми зі спиною.

«Українські русалоньки» стали п’ятими в дуетах
«Українські русалоньки» стали п’ятими в дуетах

Синхронне плавання. Марина та Владислава Алексіїви виступили у довільній програмі артистичного плавання і заробили трохи більше ніж 278 балів. У сумі з оцінками за технічну програму українки набрали 538.6684 і це п’яте місце.

Художня гімнастика. У фіналі групового багатоборства українки мали всі шанси на нагороди й після вправи з п’ятьма обручами трималися на другій сходинці. Але у вправі з трьома стрічками та двома м’ячами Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета, Кіра Ширікіна та Марія Височанська припустилися помилок та отримали найнижчу оцінку фіналу – 29.150 бала. Як результат, стали сьомими. За всю історію незалежності Україна ніколи не здобувала олімпійських нагород саме у груповому багатоборстві художньої гімнастики.

Через помилки українки втратили шанси на медаль
Через помилки українки втратили шанси на медаль

Легка атлетика. Стрибун у висоту Олег Дорощук зміг оновити особистий рекорд – 2,31 метра. Проте після цього він не зміг з трьох спроб взяти планку 2,34 метра і фінішував у підсумку на шостій позиції.

Стрибки у воду. Олексій Середа у фіналі стрибків з 10-метрової вишки став восьмим. Результат українця 426.90 балів. Найкращим стрибком для Середи став шостий зі складністю 3.6. Його оцінили у 86.40 балів. Таким чином Україна завершила свою участь у стрибках у воду, не здобувши жодної нагороди.

Україна завершує змагання зі стрибків у воду без нагород
Україна завершує змагання зі стрибків у воду без нагород

Брейкінг. Єдиний представник України у чоловічому брейкінгу – Олег Кузнецов, він же b-boy Kuzya не зміг вийти з групового етапу. Щоб потрапити у чвертьфінали українцеві треба було вибороти ще одну перемоги у своєму квартеті. А так з трьома очками посів третє місце.

Сучасне п’ятиборство. Валерія Пермикіна набрала 1377 очок за усі дисципліни – плавання, конкурс, лазер-ран та додатковий раунд з фехтування. Українка посіла десяте місце у своїй півфінальній групі й не вийшла до наступного етапу. Проте Пермикіна залишається третьою запасною і має теоретичні шанси позмагатися у фіналі якщо хтось з суперниць зніметься зі змагань.

Тепер в активі України 12 нагород:

  • «золото»: Олександр Хижняк (бокс), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька, Юлія Бакастова (фехтування, шпага);
  • «срібло»: Сергій Куліш (кульова стрільба), Ілля Ковтун (спортивна гімнастика), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Людмила Лузан та Анастасія Рибачок (веслування на каное), Ірина Коляденко (боротьба);
  • «бронза»: Ольга Харлан (фехтування, шпага), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота), Жан Беленюк (греко-римська боротьба).

Від України завтра, 11 серпня, ще виступатиме борець Муразі Мчедлідзе (до 97 кг). Він потрапив до втішних сутичок.

Форум

XS
SM
MD
LG