Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада-2024: дві нагороди, завершення кар’єри Беленюка, травма Конотоп. Результати 13-го змагального дня


Крім трьох олімпійських нагород, Беленюк виборював п’ять медалей світової першості, шість – європейської
Крім трьох олімпійських нагород, Беленюк виборював п’ять медалей світової першості, шість – європейської

Одразу дві нагороди борці греко-римського стилю здобули для України в 13-ий змагальний день Олімпіади-2024. Парвіз Насібов підтвердив своє звання срібного призера, яке здобув на Іграх-2020. Тепер в його активі – два «срібла».

А Жан Беленюк зібрав повний комплект олімпійських нагород: «срібло» у 2016, «золото» у 2020 і тепер – «бронза». У бронзовій сутичці українець був сильнішим за поляка Аркадіуша Кулинича. Після чого Беленюк зняв борцівки й залишив їх у центрі рингу, чим підтвердив, що завершує виступи на професійному рівні.

Крім трьох олімпійських нагород, Беленюк виборював п’ять медалей світової першості, шість – європейської, а також вигравав Європейські ігри у 2019-му і ставав другим у 2015-му.

Аліна Грушина розпочала виступи на Олімпіаді з уродженки України, яка зараз виступає за Польщу, Ангеліни Лисак (13:16). Але в наступному етапі поступилася Гелен Маруліс зі США. Після цього подальша доля Грушиної залежалавід того, чи проб’ється американка до фіналу – тоді б українка автоматично пробилася у втішні сутички. Але Маруліс свій півфінал програла, тому Грушина завершила участь в Іграх.

Схожа ситуація й у Василя Михайлова. Українець у першому ж поєдинку поступився бронзовому призерові Токіо-2020 Майлсу Аміну з Сан-Марино – 4:7. Михайлов ще мав шанс поборотися за нагороди, якби Амін вийшов у фінал. Але цього не сталося.

А от колишній спортсмен збірної України, а тепер представник Болгарії, Семен Новіков став олімпійським чемпіоном у вазі до 87 кг. У «золотій» сутичці Новіков переміг представника Ірану Аліреза Мохмадепіані – 7:0.

Українка пробилася до фіналів індивідуального багатоборства
Українка пробилася до фіналів індивідуального багатоборства

Художня гімнастика. Дебютантка Олімпіади і єдина представниця України в особистому багатоборстві Таїсія Онофрійчук подолала кваліфікацію. За регламентом, 24 гімнастки змагалися у чотирьох дисциплінах: вправах із м’ячем, стрічкою, булавами й обручем, а десятка найкращих пробивалася до наступного етапу. Найкраще Онофрійчук виступила у вправі з м’ячем – 35.250, і це – друге місце. Загалом у кваліфікації українка набрала 135.750 і з четвертим місцем кваліфікувалася до фіналів.

Веслування. Чоловіча байдарка-четвірка вперше за 28 років виступила на Олімпійських іграх. Екіпаж Олега Кухарика, Дмитра Даниленка, Івана Семикіна й Ігоря Трунова став четвертим з часом 1:21.01 хв.

Лузан не змогла напряму вийти до півфіналу у спринті на каное-одиночках на дистанції 200 м
Лузан не змогла напряму вийти до півфіналу у спринті на каное-одиночках на дистанції 200 м

Людмила Лузан та Анастасія Рибачок не змогли напряму вийти у півфіналу у спринті на каное-одиночках на дистанції 200 м. У кваліфікаційних заїздах українки показали четверті результати у своїх групах: час Рибачок – 47.04, а Лузан – 48.42. Але вже у чвертьфіналах обидві українки виграли у своїх заїздах і пробилися до наступного етапу. Півфінали – 10 серпня.

Конотоп всі змагання боролася з болем
Конотоп всі змагання боролася з болем

Важка атлетика. Каміла Конотоп уже в першій спробі вдало виконала ривок на 104 кг. І це був новий олімпійський рекорд. Але українка травмувалася під час виконання другої спроби підйому штанги у ривку. Конотоп до останнього намагалася виступати й боротися, намагаючись підіймати хоча б меншу вагу, але постійний біль у задній поверхні стегна змусив відмовитися від спроб. В результаті українка посіла сьоме місце.

Скелелазіння. Після першого етапу кваліфікації – болдерингу – українка Євгенія Казбекова була 14-ю. Щоб потрапити у фінали, їй треба було після другого етапу – складності – посідати не нижче від восьмого місця. За регламентом, у складності спортсмени рухаються вгору по зачепах, чим вище забрався, тим більше балів отримуєш. За результатами всієї кваліфікації, Казбекова була 15-ю.

Сучасне п’ятиборство. Одразу три представники України виступили у першому раунді змагань з п’ятиборства – фехтування. Олександр Товкай виграв 24 дуелі з 35 і заробив 245 очок. Це – перше місце. Владислав Чекан завершив перший раунд із 15 перемогами. Це усього 200 очок і 26-те місце. Єдина представниця серед жінок – Валерія Пермикіна теж набрала 200 очок, але це 28-ме місце. У півфіналах українці ще змагатимуться у конкурі, плаванні, бігу і стрільбі.

Уже 9 серпня за медалі боротимуться Людмила Лузан й Анастасія Рибачок у спринті на каное-двійці на дистанції 500 метрів, Таїсія Онофрійчук – у фіналі індивідуального багатоборства з художньої гімнастики, а також Анна Пономаренко (Stefani) і Катерина Павленко (Kate) – у брейкінгу.

Форум

XS
SM
MD
LG