Доступність посилання

ТОП новини

Окупаційна влада продовжила навчальний рік у Маріуполі до 1 вересня – Андрющенко


За даними радника мера, окупанти планують відкрити дев’ять шкіл, але змогли знайти тільки 53 вчителів, які погодилися працювати
За даними радника мера, окупанти планують відкрити дев’ять шкіл, але змогли знайти тільки 53 вчителів, які погодилися працювати

Російська влада подовжила навчальний рік у школах окупованого Маріуполя до 1 вересня, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 26 травня.

Відтак, додав він, для дітей, які залишилися в місті, не передбачені канікули.

«Основна мета – деукраїнізація та підготовка до навчального року за російською програмою. Дітям все літо будуть вбивати в голову викладати російську мову та літературу, історію Росії та математику російською», – повідомив радник міського голови.

Читайте також: Супутник зафіксував судна, якими російські окупанти можуть вивозити з порту Маріуполя метал та зерно

За його даними, окупанти планують відкрити дев’ять шкіл, але змогли знайти тільки 53 вчителів, які погодилися працювати.

«По шість вчителів на школу – яскрава ілюстрація російської освіти в Маріуполі при окупації», – прокоментував Андрющенко.

Напередодні радник мера повідомив, що незаконне угруповання «ДНР» почало роздачу російських паспортів у Маріуполі.

Маріуполь був оточений російськими військами ще в перші кілька діб широкомасштабного вторгнення Росії, яке розпочалося 24 лютого. Українські військові тримали оборону в місті майже 90 днів.

XS
SM
MD
LG