Доступність посилання

ТОП новини

Насильство над дітьми в навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині: в ОГП розповіли про хід розслідування


Навчально-реабілітаійний заклад у Великому Любіні на Львівщині розташований у палаці ХVIII століття, який належав родині Яблоновських
Навчально-реабілітаійний заклад у Великому Любіні на Львівщині розташований у палаці ХVIII століття, який належав родині Яблоновських

В Офісі генерального прокурора повідомили, що проводять досудове розслідування за фактами знущання над вихованцями навчально-реабілітаційного центру на Львівщині. У рамках цього розслідування вивчать і відео побиття дитини, оприлюднене в ЗМІ.

«У мережі інтернет поширюється відео щодо вчинення насильства над вихованкою у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині. Цей факт є предметом перевірки в рамках кримінального провадження, розпочатого правоохоронцями Львівщини 27 вересня 2024 року», – йдеться в повідомленні.

В ОГП зазначили, що у кримінальному провадженні вже допитали 46 осіб, «проведено обшуки, реалізовано тимчасові доступи до речей і документів та призначено судові експертизи».

Дітей, які могли стати потерпілими від насильницьких дій, переведено до іншого закладу, додали в прокуратурі й нагадали, що директор навчально-реабілітаційного центру відсторонений від виконання службових обов’язків.

«Досудове розслідування за фактами вчинення побоїв і мордування та сексуального насильства триває (ст. 126, 153 КК України). Орган досудового розслідування – ГСУ Нацполіції у Львівській області, процесуальне керівництво – ювенальні прокурори Львівської обласної прокуратури», – повідомили в ОГП.

Раніше сьогодні журналісти видання «Українська правда. Життя» повідомили, що отримали у розпорядження відео жорстокого поводження з дітьми й застосування до них фізичної сили у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині.

За словами журналістів, відео їм надало неназване джерело, якому запис передали діти. На кадрах видно, як вихователька б’є дитину залізним прутом і кулаками.

Наприкінці вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що отримав відомості щодо можливого здійснення фізичного, психологічного і сексуального насильства щодо дітей директором навчально-реабілітаційного закладу на Львівщині.

Йдеться про Великолюбінський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр (комунальний заклад Львівської облради).

Пізніше правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявами вихованців, а голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що на час проведення перевірки керівника закладу відсторонили.

Форум

XS
SM
MD
LG