Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: в Україні зросла кількість дітей, загиблих і поранених через війну РФ


Наслідки російського удару по дитячому кафе у Малокатеринівці Запорізької області. 20 серпня 2024 року
Наслідки російського удару по дитячому кафе у Малокатеринівці Запорізької області. 20 серпня 2024 року

В Україні станом на ранок 21 серпня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, внаслідок російської агресії загинули 570 дітей, щонайменше 1523 – зазнали поранення різного ступеня тяжкості, повідомив 21 серпня Офіс генерального прокурора.

«Найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій – 578, Харківській – 409, Дніпропетровській – 165, Херсонській – 170, Київській – 133, Запорізькій – 130», – йдеться в повідомленні.

В ОГП уточнили, що внаслідок російського обстрілу Херсона 19 серпня була поранена 14-річна дівчинка, а 20 серпня – 14-річний хлопчик, 20 серпня внаслідок обстрілу Малокатеринівки Запорізького району загинув 14-річний хлопчик і зазнали травми різного ступеню п’ятеро дітей (дві дівчинки віком 10 й 11 років, три хлопчики віком 14, 15 і 17 років). Голова Запорізької ОВА Іван Федоров раніше сьогодні повідомляв, що травмованих дітей – шестеро.

9 серпня Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні заявила, що в липні кількість загиблих і поранених цивільних осіб в Україні від російських обстрілів стала найбільшою від жовтня 2022 року.

У місії наголосили, що в липні спостерігається продовження тривожної тенденції, що триває з березня 2024 року, «а саме зростання кількості втрат (випадків загибелі й поранення) серед цивільних осіб».

Військові РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG