Доступність посилання

ТОП новини

Міграційна служба Румунії не коментує, чи просив нардеп Одарченко про притулок


За попередніми даними Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), Одарченко перетнув кордон з Румунією 17 вересня
За попередніми даними Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), Одарченко перетнув кордон з Румунією 17 вересня

Представники Прикордонної поліції та Генеральної інспекції з питань міграції Румунії, не можуть коментувати процедуру щодо надання притулку народному депутату України Андрію Одарченку, оскільки це конфіденційний процес, повідомила 24 вересня румунська служба Радіо Свобода.

Напередодні під час засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС), на якому розглядали клопотання про зміну запобіжного заходу для Одарченка, стало відомо, що він утік до Румунії, де звернувся з проханням про надання притулку.

23 вересня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно заарештував народного депутата від «Слуги народу» Андрія Одарченка, якого обвинувачують у пропозиції хабаря голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, і стягнув 15 млн грн внесеної за нього застави.

19 вересня ВАКС просив оголосити депутата у державний та міжнародний розшук, оскільки він не прибув на судове засідання.

За попередніми даними Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), Одарченко перетнув кордон з Румунією 17 вересня.

У Національному антикорупційному бюро України у листопаді 2023 року заявили про викриття народного депутата на спробі підкупу топпосадовця біткойнами. Йшлося про представника «Слуги народу» Андрія Одарченка.

Під час одного з судових засідань Одарченко заперечив, що давав хабар голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму. Він визнав контакти з Найємом, але заявив, що той нібито просив навчити його користуватися криптовалютою. Крім того, депутат заявив, що справа проти нього може бути свідченням «політичних чи якихось інших переслідувань».

Суд обрав народному депутату Андрію Одарченку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном два місяці з можливістю внесення застави у 15 мільйонів гривень. Він вніс заставу.

Форум

XS
SM
MD
LG