Доступність посилання

ТОП новини

Після неявки на засідання суду депутата Одарченка оголосили в розшук


Прокуратура вважає, що Андрій Одарченко міг перетнути кордон поза межами прикордонних пунктів.
Прокуратура вважає, що Андрій Одарченко міг перетнути кордон поза межами прикордонних пунктів.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата Андрія Одарченка, якого підозрюють у наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Одарченко, будучи повідомленим про вчорашнє засідання, знаючи, що заплановано його допит як обвинуваченого, не прибув на засідання, про причини не повідомив…за місцем його проживання наразі проживає його водій, який повідомив, що Одарченко з ним з 17 вересня не виходив на зв’язок.. Одарченко двічі не з’явився за викликом суду», – зазначила сторона обвинувачення під час судового засідання.

Незважаючи на те, що дані Держприкордонслужби Одарченко за закордонними паспортами кордон не перетинав, прокуратура вважає, що він міг перетнути кордон поза межами прикордонних пунктів.

Захист заявив, що клопотання про розшук є передчасним. Водночас адвокат підтвердив, що підзахисний з ним не виходив на зв’язок.

Суддя ВАКС Віктор Ногачевський задовольнив клопотання прокурора САП.

У Національному антикорупційному бюро України у листопаді 2023 року заявили про викриття народного депутата на спробі підкупу топпосадовця біткойнами. Йшлося про представника «Слуги народу» Андрія Одарченка.

Під час одного з судових засідань Одарченко заперечив, що давав хабар голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму. Він визнав контакти з Найємом, але заявив, що той нібито просив навчити його користуватися криптовалютою. Крім того, депутат заявив, що справа проти нього може бути свідченням «політичних чи якихось інших переслідувань».

Суд обрав народному депутату Андрію Одарченку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном два місяці з можливістю внесення застави у 15 мільйонів гривень. Він вніс заставу.

Форум

XS
SM
MD
LG