Доступність посилання

ТОП новини

Через атаки РФ за добу в трьох областях загинули пʼятеро людей, ще понад 20 поранені – ОВА


Пошкоджений унаслідок обстрілів РФ будинок у Куп’янську на Харківщині, Україна, 1 квітня 2024 року. Фото ілюстративне
Пошкоджений унаслідок обстрілів РФ будинок у Куп’янську на Харківщині, Україна, 1 квітня 2024 року. Фото ілюстративне

Протягом доби 2 серпня внаслідок російських обстрілів у Донецькій, Харківській та Херсонській областях загинули пʼятеро людей, ще 22 – поранені, повідомила місцева влада.

На Донеччині за минулу загинули троє цивільних людей, ще восьмеро зазнали поранень, інформує начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. Він зазначив, що люди загинули у Катеринівці і Новогродівці.

За даними голови Харківської ОВА вчора унаслідок влучання ракети у місті Куп’янськ загинула 55-річна жінка, ще двоє людей постраждали. Також, за його словами, двоє людей постраждали у селі Вишнівка Купʼянського району, одна людина у Камʼянці, ще сім чоловіків постраждали у Дергачівській громаді – там горів трактор та пошкоджено автобус.

На Херсонщині минулої доби російські військові поцілили в обʼєкт критичної інфраструктури, адмінбудівлю та магазини; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 9 приватних будинків.Також пошкоджено господарські споруди та приватні автомобілі.

Через російську агресію одна людина загинула, ще двоє – зазнали поранення, заявив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG