Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: на фронті за минулу добу зафіксовано 123 бойові зіткнення


Артилеристи ЗСУ ведуть вогонь із САУ 2С1 «Гвоздика» на позиціях поблизу міста Часів Яр, Донецька область, Україна, липень 2024 року
Артилеристи ЗСУ ведуть вогонь із САУ 2С1 «Гвоздика» на позиціях поблизу міста Часів Яр, Донецька область, Україна, липень 2024 року

Протягом минулої доби зафіксовано 123 бойові зіткнення. Найбільше атак військ РФ залишається на Покровському напрямку, де Збройні сили відбили 36 штурмів, йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ 3 серпня.

На цьому напрямку атаки відбито у районах населених пунктів Новоолександрівка, Желанне, Воздвиженка, Іванівка, Новоселівка Перша та Калинове, розповіли військові.

«Ворог 24 рази намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне. На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 12 спроб противника прорвати оборону наших захисників в районі Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки Донецької області», – кажуть у штабі.

Повідомляється, що на Лиманському напрямку ЗСУ відбили 15 атак противника в районах Макіївки Луганської області, Тернів та Торського Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати армію РФ в районах населених пунктів Красногорівка та Костянтинівка. Також на Сіверському напрямку Силами оборони відбито 11 атак в районах населених пунктів Івано-Дар’ївка, Спірне, Верхньокам’янське, Переїзне та Виїмка.

«На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом відбулося шість бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Вовчанськ Харківської області», – повідомляють військові.

Крім того, за даними ЗСУ, війська РФ наступали на Куп’янському, Времівському і Оріхівському напрямках.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Форум

XS
SM
MD
LG