Доступність посилання

ТОП новини

Три людини загинули, 14 поранені через російські обстріли у трьох областях – ОВА


Наслідки російських обстрілів Херсона
Наслідки російських обстрілів Херсона

Двоє людей загинули, п’ятеро – зазнали поранення минулої доби через російські обстріли в Херсонській області, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Антонівка, Берислав, Новоберислав, Томарине, Червоний Маяк, Нововоронцовка, Милове, Велетенське, Кізомис, Комишани, Садове і Херсон. Російські військові поцілили в освітній заклад і магазин; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 5 багатоповерхівок та 9 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газогін і сільгосптехніку», – йдеться в повідомленні.

Крім того, одна людина загинула (у Мирному), восьмеро – були поранені в Донецькій області 22 серпня, повідомив голова ОВА Вадим Філашкін.

Про одного пораненого, 51-річного жителя Гуляйполя, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров. За його словами, впродовж доби російські війська 317 разів били по дев’яти населених пунктах Запорізької області, надійшло сім повідомлень про руйнування житлових будинків й об’єктів інфраструктури.

Напередодні про двох загиблих і трьох поранених через обстріли повідомляла влада Сумщини.​ Прокуратура Харківської області повідомляла про одного загиблого і вісьмох поранених внаслідок російської атаки на Богодухів.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG