Доступність посилання

ТОП новини

Французька NJJ Holding придбала українські компанії Lifecell та «Датагруп-Volia» 


За повідомленням, угоду завершили після виконання всіх умов, у тому числі отримання дозволів (фото ілюстраційне)
За повідомленням, угоду завершили після виконання всіх умов, у тому числі отримання дозволів (фото ілюстраційне)

Французька інвестиційна компанія NJJ Holding придбала українські телекомунікаційні компанії – мобільного оператора Lifecell та провайдера зв’язку й платного телебачення «Датагруп-Volia». Про це 9 вересня повідомила інвестиційна компанія Horizon Capital, яка брала участь в об’єднанні.

За повідомленням, угоду завершили після виконання всіх умов, у тому числі отримання дозволів.

«Консорціум NJJ, Horizon Capital, американська приватна інвестиційна компанія, під керівництвом Олени Кошарної, разом з Михайлом Шелембою, генеральним директором Датагруп-Volia об’єднають Датагруп-Volia та Lifecell для створення конвергентної телекомунікаційної платформи, спрямованої на розширення, зростання та інвестиції. Ця історична угода є першою значущою інвестицією нового учасника ринку та стратегічного інвестора з часу повномасштабного вторгнення, що підтримує розвиток і модернізацію телекомунікаційної інфраструктури України», – повідомляє пресслужба Horizon.

Читайте також: App Store заблокував 50 застосунків із нелегальними онлайн-казино – Мінцифри

За повідомленням, наступним етапом для об’єднаної платформи є підписання документів і надання спільного фінансового пакета в розмірі 435 мільйонів доларів США, який забезпечують Європейський банк реконструкції та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація.

Об’єднану платформу Датагруп-Volia-Lifecell очолить нинішний генеральний директор «Датагруп» Михайло Шелемба.

У липні 2024 року Антимонопольний комітет повідомив, що дозволив компанії DVL Telecom (Група NJJ) на набуття контролю над оператором Lifecell та компаніями «Глобал Білгі» та «Укртауер». Перед тим у березні, АМКУ відмовив у такому дозволі.

Форум

XS
SM
MD
LG