Доступність посилання

ТОП новини

Понад 100 людей загинули через повінь у Непалі


Повінь у Непалі, фото ілюстративне
Повінь у Непалі, фото ілюстративне

Понад 100 людей загинули через сильну повінь у Непалі, ще 64 людини вважаються зниклими безвісти. Повінь сталася через зливи, які розпочалися понад тиждень тому.

Приблизно трьом тисячам непальців довелося залишити свої будинки. Рівень води, що різко піднявся, спричиняє зсуви і грязьові потоки, які руйнують будинки і відносять автомобілі та автобуси.

Повінню та зсувами пошкоджені водогін та каналізація, порушені лінії зв’язку та електропостачання. Шкільні заняття у потерпілих районах, включно зі столицею країни Катманду, скасовані. Місцева влада заборонила пересуватися на автомобілях у темний час доби.

Синоптики попереджають, що злива може тривати щонайменше до вівторка, і рівень води може ще зрости. У допомозі постраждалим беруть участь близько 10 тисяч поліцейських, рятувальників та добровольців.

Повені та зсуви стаються в Непалі майже щороку в сезон мусонів. Проте впродовж останніх років їхній масштаб зріс. Науковці пов’язують це з глобальним потеплінням, через яке Світовий океан інтенсивніше випаровує воду, повітря стає вологішим, кількість опадів збільшується.

Форум

XS
SM
MD
LG