Доступність посилання

ТОП новини

Президент Литви прибув до Києва для зустрічі із Зеленським


Президент Литви назвав військову та економічну підтримку України «критично важливою» для захисту її суверенітету та територіальної цілісності
Президент Литви назвав військову та економічну підтримку України «критично важливою» для захисту її суверенітету та територіальної цілісності

Президент Литви Ґітанас Науседа приїхав до столиці України – про це він повідомив 11 вересня.

Науседа оприлюднив фото з вокзалу, повідомивши, що «щойно прибув до Києва»:

«Радий повернутися і зустрітися з моїм дорогим другом Володимиром Зеленським на знак солідарності з Україною».

Президент Литви назвав військову та економічну підтримку України «критично важливою» для захисту її суверенітету та територіальної цілісності.

Читайте також: Литва підготує план масової евакуації на випадок війни – МВС

Пресслужба Науседи анонсувала, що він і Зеленський обговорять військову, економічну та дипломатичну допомогу Литви для України та переговори про вступ України до Євросоюзу.

Він також планує зустрітися зі спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком та відкрити Литовсько-український форум оборонних індустрій.

Згідно з анонсом, візиті бере участь дружина президента Діана Науседа, яка візьме участь у 4-му Саміті перших леді та джентльменів, а також відвідає лікарню «Охматдит» у Києві.

Днями радник президента зі стратегічних комунікацій Олександр Камишін повідомив, що Литва виділила 10 мільйонів євро на закупівлю на закупівлю української ракети-дрона «Паляниця».

Форум

XS
SM
MD
LG