Доступність посилання

ТОП новини

У Латвії впав російський військовий безпілотник – Рінкевичс


«Кількість таких інцидентів зростає на східному фланзі НАТО, і ми повинні вирішувати їх спільно»
«Кількість таких інцидентів зростає на східному фланзі НАТО, і ми повинні вирішувати їх спільно»

На сході Латвії у Резекненському районі 7 вересня упав російський військовий безпілотник, повідомив у неділю президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

«Ми в тісному контакті з нашими союзниками. Кількість таких інцидентів зростає на східному фланзі НАТО, і ми повинні вирішувати їх спільно», — написав він у мережі Х.

Латвійське видання Delfi з посиланням на Міністерство оборони країни пише, що російський безпілотник залетів у повітряний простір з Білорусі. За попередньою інформацією, об’єкт у Латвії не мав «ворожих цілей». Розслідування ще проводитися, але за попередньою інформацією фахівців, дрон «не мав конкретної мети залітати в Латвію».

До Міністерства закордонних справ Латвії викликали представника російського посольства.

Раніше Польща, Литва, Латвія та Естонія закликали Європейський союз побудувати лінію оборони вздовж кордону блоку з Росією та Білоруссю, щоб захистити ЄС від військових загроз та інших шкідливих дій з боку Москви.

Деякі дипломати ЄС оцінюють вартість будівництва такої оборонної лінії вздовж 700-кілометрового кордону ЄС з Росією і Білоруссю приблизно в 2,5 мільярда євро (2,67 мільярда доларів). Європейські інвестиції в оборону та її фінансування стануть однією з головних тем для обговорення лідерами ЄС на саміті, оскільки війна Росії проти України триває вже третій рік і Москва посилює гібридні операції проти Заходу.

Форум

XS
SM
MD
LG