Доступність посилання

ТОП новини

НАТО обмежить білоруським дипломатам доступ до штабквартири


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

НАТО обмежить доступ п’ятьом білоруським дипломатам, акредитованим у штабквартирі альянсу. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

«Ми постійно оцінюємо заходи безпеки тут, в НАТО, і ми вирішили обмежити доступ білоруського персоналу в штабквартиру НАТО на основі нашої оцінки заходів безпеки в штабквартирі», – заявив він.

Як саме це буде зроблено, Столтенберґ не уточнив.

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Греції до Литви, був посаджений у Мінську після того, як диспетчери повідомили екіпажеві про можливу бомбу на борту. Двоє пасажирів рейсу, опозиційний блогер Роман Протасевич і його подруга Софія Сапега, були затримані. Їм загрожують тривалі тюремні терміни.

Країни Євросоюзу характеризують інцидент із літаком як повітряне піратство. Країнам ЄС рекомендовано закрити повітряний простір для білоруських авіакомпаній, рейси національного перевізника «Белавіа» в більшість європейських міст скасовані.

Білий дім повідомив 28 травня, що Вашингтон запровадить нові санкції проти білоруської економіки. Речниця адміністрації Джо Байдена Джен Псакі оголосила, що обмеження стосуватимуться дев’яти білоруських державних підприємств. Вони будуть запроваджені 3 червня.

XS
SM
MD
LG