Доступність посилання

ТОП новини

У ЗСУ повідомили про 25 збитих вночі «Шахедів» і три «локаційно втрачені» після перетину кордону з Румунією


Російські війська атакували ударними БпЛА типу Shahed із мису Чауда в окупованому Криму і Приморсько-Ахтарська (РФ), кажуть у Повітряних силах
Російські війська атакували ударними БпЛА типу Shahed із мису Чауда в окупованому Криму і Приморсько-Ахтарська (РФ), кажуть у Повітряних силах

Українська протиповітряна оборона в ніч на 25 липня ліквідувала 25 із 38 запущених Росією «Шахедів», які атакували українські об’єкти інфраструктури, повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

За його словами, російські війська атакували ударними БпЛА типу Shahed із мису Чауда в окупованому Криму і Приморсько-Ахтарська (РФ) на кількох напрямках, зокрема – південь Одеської області й центральні регіони України.

«У результаті протиповітряного бою збито 25 ударних БпЛА. Ще три «Шахеди» локаційно втрачені після перетину державного кордону з Румунією. Протиповітряна оборона працювала в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Київській, Сумській, Житомирській і Черкаській областях», – зазначив Олещук.

У ніч на 25 липня Повітряні сили ЗСУ попередили, що російська армія запустила ударні безпілотники на півдні України.

У сусідніх у Україною країнах, зокрема у Румунії й Молдові, раніше неодноразово заявляли про виявлення уламків російських дронів.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG