Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії заявили, що Франція «наближає пряме зіткнення» з Росією


«Франція дедалі глибше залучається в збройний конфлікт в Україні…, звичайно, наближаючи ймовірність прямого зіткнення з нашою країною», – заявила Захарова
«Франція дедалі глибше залучається в збройний конфлікт в Україні…, звичайно, наближаючи ймовірність прямого зіткнення з нашою країною», – заявила Захарова

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Франція збільшує ризик прямого зіткнення з РФ.

«Франція дедалі глибше залучається в збройний конфлікт в Україні…, звичайно, наближаючи ймовірність прямого зіткнення з нашою країною», – заявила Захарова 13 червня.

Президент Франції Емманюель Макрон нещодавно пообіцяв поставити Україні винищувачі Mirage 2000-5 і провести відповідні навчання для українських пілотів. За його словами, пропонується навчити 4500 українських військових.

Макрон заявляв, що Париж не прагне ескалації з Москвою, але хоче допомогти Києву протистояти російській агресії, зокрема виступає за відправку військових інструкторів для навчання на території України.

У лютому у Франції відбулася конференція щодо надання підтримки Україні, після якої Макрон оголосив про заходи з надання Києву більшої кількості зброї і не виключив відправки солдатів в Україну, що викликало суперечки серед союзників.

Наразі Париж офіційно не має військових, які надають допомогу або тренують українські сили в Україні, але Київ заявляв, що веде переговори з Францією щодо цього питання.

У травні Макрон заявив, що має стратегічну мету – не дати Росії перемогти у війні, тому він досі не виключає можливості введення військ в Україну. До цього Макрон застерігав західні держави від прояву будь-яких ознак слабкості щодо Росії.

Цього місяця Емманюель Макрон підтвердив свою участь в українському саміті миру, заявивши, що Франція є на боці миру, але мир не є капітуляцією жертви.

Форум

XS
SM
MD
LG