Доступність посилання

ТОП новини

ISW: військові кораблі РФ прибули на Кубу, щоб «посіяти страх у США і на Заході»


Російський атомний підводний човень «Казань», архівне фото
Російський атомний підводний човень «Казань», архівне фото

Американський Інститут вивчення війни (ISW) заявляє, що присутність російських військових кораблів, зокрема атомного підводного човна «Казань», у порту Гавани має на меті «посіяти страх у США і на Заході».

«Російські кораблі в порту Гавани, ймовірно, є частиною більших російських зусиль, спрямованих на відновлення історичної пам’яті про Карибську кризу, щоб заохотити США до самостримування. Присутність ядерного підводного човна «Казань» так близько до американських територіальних вод у порту, який зберігає важку історичну пам’ять США, ймовірно, має на меті посіяти страх у США й на Заході, щоб змусити до самостримування і послабити опір Заходу Росії», – йдеться в повідомленні.

12 червня російський атомний підводний човен «Казань», який не несе ядерну зброю, і ще три інших російських військово-морських судна – ракетний фрегат «Адмірал Горшков», нафтовий танкер і рятувальний буксир – пришвартувалися в кубинській столиці. Вони перебуватимуть там до 17 червня, повідомило Міністерство революційних збройних сил Куби.

У Міністерстві закордонних справ Куби анонсуючи цей візит, минулого тижня заявили, що «жоден із кораблів не має ядерної зброї, тому їхня зупинка в нашій країні не становить загрози для регіону».

Американські офіційні особи також заявляли, що США не вважають прибуття суден загрозливим, але американські ВМС стежитимуть за навчаннями.

Розміщення російського атомного підводного човна так близько до США відбувається на тлі напруженості через війну Росії проти України.

Форум

XS
SM
MD
LG