Доступність посилання

ТОП новини

МЗС після нічної атаки Росії: Україна повинна мати змогу вражати військові цілі на території РФ


Збиття російського дрона над Києвом, 31 липня 2024 року
Збиття російського дрона над Києвом, 31 липня 2024 року

Вночі проти 31 липня Росія завдала одну з наймасштабніших атак дронів по Україні, заявило Міністерство закордонних справ у середу.

Відомство вказало на те, що російські війська використали майже сотню «Шахедів», а також одну ракету. Всі з них збили сили протиповітряної оборони.

МЗС знову закликало зняти обмеження на далекобійні удари по Росії.

«Коли ворог атакує наші міста, єдине рішення – відкинути їх назад. Україна повинна мати можливість не лише відбивати атаки Росії, а й завдавати ударів по військових об’єктах усередині Росії, звідки ці атаки завдаються», – заявило відомство.

Читайте також: ОВА: через російську атаку дронами пошкоджені будинки у чотирьох районах Київщини

Російські війська вночі 31 липня атакували 89-ма ударними БПЛА типу Shahed та керованою авіаційною ракетою Х-59, основним напрямком удару була Київщина.

За даними КМВА, за дві хвилі атак РФ в повітряному просторі Києва та на підступах до міста було збито понад 40 російських БПЛА. Київська військова влада повідомила, що це була сьома атака Києва дронами у липні і найбільш масована атака дронами за 2024 рік.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Читайте також: США не змінили своєї позиції щодо далекобійних ударів по РФ – Салліван

Президент України Володимир Зеленський заявив, що дозвіл США щодо використання американської зброї для ударів по російських військових літаках на їхніх базах зможе захистити Україну від російських керованих авіабомб.

Раніше американське видання The Washington Post із посиланням на двох українських чиновників повідомило, що США дозволили Збройним силам України застосовувати американську зброю не більше ніж на 100 кілометрів углиб російської території.

Наприкінці травня Вашингтон дозволив Києву завдавати ударів по російських силах, які атакують Україну через кордон. Атакувати об'єкти на території Росії своєю зброєю Києву дозволили й інші західні країни, зокрема, Польща, Данія, Нідерланди.

Форум

XS
SM
MD
LG