Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура підозрює членкиню МСЕК із Рівного у наданні фіктивної інвалідності


Підозрювана – невропатолог МСЕК, яка, за даними правоохоронців, за окрему плату призначала 3 групи інвалідності
Підозрювана – невропатолог МСЕК, яка, за даними правоохоронців, за окрему плату призначала 3 групи інвалідності

Рівненська обласна прокуратура повідомила про підозру лікарці Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) в одержанні неправомірної вигоди, йдеться у повідомленні правоохоронців.

За даними досудового розслідування, жінка була однією з учасниць схеми, яку нещодавно викрили на Рівненщині.

«За 16700 доларів США вони забезпечували фіктивне лікування вигаданих діагнозів, на основі яких, зрештою, оформлювали клієнтам групи інвалідності для ухилення від мобілізації та можливості виїзду за кордон», – кажуть у прокуратурі.

Підозрювана – 46-рівнянка, невропатолог МСЕК, яка, за даними правоохоронців, за окрему плату призначала 3 групи інвалідності.

«Правоохоронці встановили усі обставини злочину від моменту отримання грошей організаторками схеми до моменту передачі їх лікарці комісії в обмін на довідку до акту огляду МСЕК із визначенням 3 групи інвалідності та індивідуальну програму реабілітації інваліда. Під час обшуків мічені купюри хабаря виявили та вилучили у підозрюваної вдома. Наразі вирішується питання обрання їй запобіжного заходу», – вказано у повідомленні.

22 жовтня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо діяльності МСЕК, яке передбачає ліквідацію Медико-соціальних комісій, перевірку їх рішень та реформування системи МСЕК в Україні.

За даними СБУ, від початку 2024 року про підозру повідомили 64 посадовцям органів медико-соціальної експертизи (МСЕК). Також за ініціативою відомства «скасовано 4106 висновків про інвалідність, яку призначали на підставі фіктивних документів».

Форум

XS
SM
MD
LG