Доступність посилання

ТОП новини

МКЧХ «категорично засуджує» напад на свій персонал в Україні


Вантажівка МКЧХ з гуманітарною допомогою, фото ілюстративне
Вантажівка МКЧХ з гуманітарною допомогою, фото ілюстративне

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) засудив удар по гуманітарній місії, внаслідок якого загинули троє штатних співробітників організації, ще двоє дістали поранень, ідеться в заяві МКЧХ 12 вересня.

«Я вкрай категорично засуджую напади на персонал Червоного Хреста. Абсолютно неприпустимо, щоб місця роздачі гуманітарної допомоги потрапляли під обстріли. Сьогодні наші серця розбиті, ми оплакуємо втрату наших колег і надаємо допомогу пораненим. Ця трагедія викликає хвилю горя, дуже знайому тим, хто втратив близьких у збройному конфлікті», – сказала президентка МКЧХ Мір’яна Сполярич.

У повідомленні відзначається, що співробітники МКЧХ «готувалися до роздачі деревних та вугільних брикетів у селі Віролюбівка вразливим домогосподарствам, щоб допомогти їм підготуватися до майбутньої зими, коли транспортні засоби, якими вони користувалися, були підбиті».

Раніше 12 вересня голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що у селі Віролюбівка Костянтинівської громади загинули троє і поранені двоє людей. «Село потрапило під артилерійський вогонь сьогодні вранці. Один зі снарядів влучив по території підприємства, де перебували люди. Знищено вантажівку з гуманітарною допомогою і легковий автомобіль», – інформував чиновник.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG