Доступність посилання

ТОП новини

На Курщині ЗСУ на деяких напрямках просунулися на 1-3 кілометри – Сирський


«В цілому ситуація контрольована. Всі заходи виконуються, відповідно до плану», – сказав Олександр Сирський
«В цілому ситуація контрольована. Всі заходи виконуються, відповідно до плану», – сказав Олександр Сирський

Українські військові продовжують наступальну операцію на території Курської області РФ, на деяких напрямках просунулися від одного до трьох кілометрів, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

«Війська наступального угруповання продовжують ведення боїв, мають просування на деяких напрямках від одного до трьох кілометрів у бік противника. В цілому ситуація контрольована. Всі заходи виконуються, відповідно до плану», – сказав він під час доповіді президенту України Володимиру Зеленському по відеозв’язку.

За його словами, українські війська продовжують поповнювати обмінний фонд.

Українська армія, за повідомленням російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа.

Читайте також: «Обміняти Суджу на Бердянськ». Росія виводить війська з півдня України?

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону на даний момент евакуйовано понад 120 тисяч людей.

Президент Володимир Зеленський 13 серпня у своєму відеозверненні сказав, що у Курській області РФ вже сотні військових російської армії здалися в полон. Москва про це не повідомляє. Точне число полонених – невідоме.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець 14 серпня повідомив, що провів розмову із російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою щодо обміну полоненими на тлі просування ЗСУ в Курській області.

Раніше телеканал CNN із посиланням на двох високопоставлених чиновників США повідомив, що Росія перекинула з окупованих територій України до російської Курської області кілька бригад чисельністю не менше від однієї тисячі осіб кожна, щоб протистояти наступу ЗСУ, але серйозних сил із ділянок фронту в Україні досі не знімала.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG