Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони розповіли, чи продовжать термін оновлення даних для військовозобов'язаних


Станом на зараз немає підстав аби продовжувати термін оновлення даних для військовозобов’язаних
Станом на зараз немає підстав аби продовжувати термін оновлення даних для військовозобов’язаних

Станом на зараз немає підстав аби продовжувати термін оновлення даних для військовозобов’язаних, повідомив в ефірі телемарафону речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

За його словами, наразі триває оновлення даних, «оскільки у застосунку «Резерв+» вже немає збоїв».

«Якщо були у перші дні зависання, щойно запустився цей застосунок, через технічні проблеми, через певне перевантаження, тому що дуже багато людей вирішили це спробувати, зробити в електронному вигляді у своєму смартфоні. Зараз таких проблем немає, тобто оновити через «Резерв+», завантаживши попередньо цей застосунок, може кожен військовозобов'язаний. Відповідно, наявних підстав для того, аби продовжувати, немає», – заявив він.

Однак, у Міноборони не виключають форс-мажорів, коли доведеться продовжити термін оновлення даних.

«Залежатиме від того, в якому темпі надалі будуть продовжувати оновлювати свої дані ті, хто мають це зробити – резервісти, призовники і військовозобов’язані», – заявив Лазуткін.

За даними Міноборони, з 18 травня понад 14 тисяч військовозобов'язаних зі 124 країн вже оновили свої облікові дані онлайн. Серед країн-лідерів Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Великобританії, Литва, Нідерланди та Словаччина.

Раніше в Міноборони заявили, що поки не планують розсилати повістки через мобільний застосунок «Резерв+». Там також нагадали, що свої дані, згідно з новими нормами мобілізації в Україні, які набули чинності з 18 травня, оновили вже понад один мільйон 250 тисяч військовозобов’язаних, із них 1,1 мільйона – через застосунок «Резерв+».

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня.

Форум

XS
SM
MD
LG