Доступність посилання

ТОП новини

У «Резерв+» оновили дані понад три мільйони українців – Міноборони


 Відзавтра тих, хто не оновив свої військово-облікові дані, штрафуватимуть у розмірі від 17 до 25,5 тисячі гривень.
Відзавтра тих, хто не оновив свої військово-облікові дані, штрафуватимуть у розмірі від 17 до 25,5 тисячі гривень.

З 18 травня у застосунку «Резерв+» оновили свої військово-облікові дані понад три мільйони українців, повідомив речник Міністерства оборони України Дмитра Лазуткіна.

«Потрібно було оновити номер мобільного телефону, електронну адресу та місце проживання. Все інше можна з’ясувати або скориставшись службою підтримки в режимі онлайн (Резерв+), або зв’язавшись з представниками ТЦК. 3 мільйони 200 тисяч українців оновили свої дані в застосунку. Що значно випереджає показники ТЦК чи ЦНАПів», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, з 18 травня за кордоном свої військово-облікові дані оновили близько 65 тисяч українців. Серед лідерів – Польща, Німеччина, Чехія і Канада.

Читайте також: У військовозобов'язаних – останній шанс оновити дані. Що буде завтра?

Він нагадав, що відзавтра тих, хто не оновив свої військово-облікові дані, штрафуватимуть у розмірі від 17 до 25,5 тисячі гривень.

Лазуткін зазначив, що у міністерства немає інформації збільшення кількості блокпостів. У цьому контексті він зазначив, що «неприємна історія» для громадян із блокпостами та затриманнями виникла через те, що люди вчасно не оновили свої військово-облікові дані, тому ТЦК не мали про них інформації.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня включно.

Форум

XS
SM
MD
LG