Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники від завтра почнуть перевіряти наявність військово-облікових документів – Демченко


У разі відсутності такого документа чоловіку будуть відмовляти у перетині кордону.
У разі відсутності такого документа чоловіку будуть відмовляти у перетині кордону.

У Державній прикордонній службі розповіли, як з 17 липня зміниться перетин кордону для громадян України, чоловіків віком від 18 до 60 років.

«З завтрашнього дня, з 00:00 цієї ночі, в пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків віком від 18 до 60 років ми почнемо перевіряти наявність військово-облікових документів. Це стосується всіх громадян України чоловічої статі віком 18-60», – розповів Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, у разі відсутності такого документа чоловіку відмовлять у перетині кордону.

Речник уточнив, що документи можна надати у будь-якому форматі: у вигляді книжечки або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, це може бути документ в електронній формі – в Резерві+ має бути згенерований QR-код, щоб прикордонники могли зчитати його.

Якщо у прикордонників виникатимуть сумніви щодо даних, які відображаються у документі, або сумніви щодо справжності документа, співробітники ДПСУ перевірятимуть інформацію в системі «Оберіг», додав Демченко.

Читайте також: Військовозобов’язаним «треба оновити дані, щоб потім не було питань» – Костенко

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня включно.

Форум

XS
SM
MD
LG