Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: на території військової частини у Києві виявили незаконну реєстрацію храму – пов’язаний з УПЦ (МП)


У Міноборони кажуть, що ці могли призвести до витоку інформації щодо переміщення військових підрозділів та техніки та створювали можливість доступу до території військової частини сторонніх
У Міноборони кажуть, що ці могли призвести до витоку інформації щодо переміщення військових підрозділів та техніки та створювали можливість доступу до території військової частини сторонніх

Міністерство оборони заявило про виявлення незаконної реєстрації храму на території військової частини в Києві.

Як повідомляє у телеграмі пресслужба відомства, власником незаконно зареєстрованого об’єкта виступила релігійна організація, пов’язана з православною церквою Московського патріархату.

«Ці незаконні дії могли призвести до витоку інформації щодо переміщення військових підрозділів та техніки та створювали можливість доступу до території військової частини сторонніх цивільних осіб», – йдеться у повідомленні.

Наразі храм передали Службі військового капеланства ЗСУ – він буде використовуватися для задоволення духовних та релігійних потреб військовослужбовців і членів їхніх сімей, додають у Міноборони.

Читайте також: Стефанчук: Рада дасть релігійним організаціям 9 місяців на розрив зв’язків з російською церквою

Це повідомлення з’явилося на тлі заяви Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) 17 серпня про підтримку законодавчої ініціативи щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою.

Раніше президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні згадав про законодавчі ініціативи, які посилюють, зокрема, духовну незалежність. Він провів нараду щодо «рішення, яке зміцнить українську духовну незалежність».

Верховна Рада 23 липня не змогла проголосувати за законопроєкт, який забороняє Українську православну церкву (Московського патріархату) (УПЦ (МП)) №8371. Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій – засідання парламенту завершилося блокуванням трибуни із плакатами. Керівництво Ради відмовилося ставити на голосування законопроєкт і оголосило перерву в роботі парламенту на майже чотири тижні.

Цей законопроєкт був проголосований у першому читанні в жовтні 2023 року.

Форум

XS
SM
MD
LG