Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський розповів про функції майбутнього міністерства для українців за кордоном


«Вважаю, що не вистачить сил Міністерству закордонних справ не втратити 7,5 мільйонів українців»
«Вважаю, що не вистачить сил Міністерству закордонних справ не втратити 7,5 мільйонів українців»

Нове міністерство, яке має забезпечити єдність громадян України за кордоном, може запрацювати вже восени, розповів президент Володимир Зеленський на пресконференції у вівторок.

«Вважаю, що не вистачить сил Міністерству закордонних справ не втратити 7,5 мільйонів українців», – сказав очільник країни.

Зеленський сказав, що це дуже складна місія для будь-якого міністерства. Але якщо не повернути українців з-за кордону та не вивести з тіні платників податків, Україна зіткнеться із серйозними викликами, зокрема і після війни.

«Нам потрібно повернути доросле населення, дітей до України. Без примусу. Нам потрібно, щоб вони хотіли це зробити» – підкреслив президент.

Тому серед функцій нового міністерства буде забезпечення роботою в Україні, допомога у наданні консульських послуг українцям за кордоном, а також тримати зв’язок з людьми, що виїхали, пояснив Зеленський.

Крім того, відомство має протистояти російській агентурі, яка працює з українцями за кордоном.

Раніше на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні створять інституцію, яка обʼєднуватиме українців за кордоном.

Опитування Київського міжнародного інституту соціології засвідчило, що лише половина українських біженців, які наразі проживають у Німеччині, Польщі та Чехії, готові повернутися додому, якщо для цього будуть такі умови, як безпека, нормальна робота критичної інфраструктури, наявність житла та завершення повномасштабного вторгнення.

Форум

XS
SM
MD
LG