Доступність посилання

ТОП новини

МЗС планує запустити систему «е-Консул» для українців за кордоном


Очікується, що українці зможуть користуватися системою вже цього року
Очікується, що українці зможуть користуватися системою вже цього року

Кабінет мінстрів ухвалив постанову про створення інформаційно-комунікаційної системи «е-Консул», яка забезпечить доступність сервісів МЗС для громадян України за кордоном. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ 22 серпня.

«Рішення уряду – результат роботи МЗС із цифровізації консульських послуг. Система «е-Консул» зробить сервіси доступнішими і швидшими: деякі дії перейдуть в онлайн, інші спростяться завдяки автоматичному підтягуванню документів з реєстрів. Це покращить якість послуг для громадян за кордоном», – зазначив очільник міністерства Дмитро Кулеба.

Очікується, що українці зможуть користуватися системою вже цього року, обіцяють у відомстві.

Раніше Кабмін ухвалив рішення не видавати або обмінювати водійське посвідчення і реєструвати транспорті засоби військовозобов’язаним чоловікам за кордоном, які не оновили військово-облікові дані.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня включно. Після закінчення цього терміну чоловіки і далі можуть оновлювати свої дані, але отримають штраф за невчасне оновлення інформації.

Раніше Міністерство закордонних справ України дало розпорядження закордонним дипломатичним установам із 18 травня відновити прийом заяв на вчинення консульських послуг чоловікам призовного віку, що був призупинений 23 квітня.

Міністерство оборони та інші органи влади створили механізми оновлення військово-облікових даних і їхньої синхронізації з консульськими послугами МЗС для чоловіків віком 18-60 років – оновити дані можна у мобільному застосунку «Резерв+».

Форум

XS
SM
MD
LG