Доступність посилання

ТОП новини

Гендиректор МАГАТЕ їде з візитом до Білорусі


Візит Рафаеля Ґроссі до Білорусі відбувається в той час, коли МАГАТЕ зосереджує свою увагу на забезпеченні ядерної безпеки в регіоні.
Візит Рафаеля Ґроссі до Білорусі відбувається в той час, коли МАГАТЕ зосереджує свою увагу на забезпеченні ядерної безпеки в регіоні.

Генеральний секретар Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі перебуватиме сьогодні з візитом у Білорусі, де проведе переговори на високому рівні в Мінську і відвідає атомну електростанцію (АЕС) в місті Островець, повідомило агентство.

«На АЕС в Островці генеральний директор і його команда експертів оцінять ситуацію на майданчику через майже чотири роки після його підключення до мережі і прогрес у виконанні висновків, зроблених за результатами огляду експлуатаційної безпеки МАГАТЕ в 2021 році», – йдеться в заяві Міжнародного агентства з атомної енергії.

Візит Рафаеля Ґроссі до Білорусі відбувається в той час, коли МАГАТЕ зосереджує свою увагу на забезпеченні ядерної та фізичної ядерної безпеки в регіоні.

У 2020 році була офіційно відкрита перша атомна електростанція в Білорусі – Білоруська АЕС. Електростанція будувалася за російським проєктом і на російський кредит від 2011 року в Гродненській області, за 22 кілометри від кордону з Литвою.

Будівництво електростанції викликало різку критику екологічних активістів, велика частина території країни заражена радіоактивними викидами після катастрофи на Чорнобильській АЕС. Проти будівництва також виступала Литва, електростанція розташована приблизно за 50 кілометрів від столиці країни Вільнюса.

Форум

XS
SM
MD
LG