Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі через падіння уламків дрона знеструмлено підстанцію – Міненерго


У Запорізькій області через падіння уламків дрона знеструмлено підстанцію
У Запорізькій області через падіння уламків дрона знеструмлено підстанцію

У Запорізькій області через падіння уламків дрона знеструмлено підстанцію, йдеться у повідомленні Міністерства енергетики України.

«Знеструмлено підстанцію та побутових споживачів», – зазначили у відомстві.

Крім того, внаслідок бойових дій знеструмлювались високовольтні підстанції, побутові споживачі, а також залізниця у Донецькій області, уточнили в Міненерго.

«Порушень руху потягів не було. Живлення для всіх споживачів відновлено», – додали у відомстві.

Раніше енергетики повідомили, що після тривалої перерви 8 серпня з 17:00 до 22:00 буде задіяна одна черга обмеження споживання електроенергії для промисловості та бізнесу.

В «Укренерго» розповіли, що за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

До цього голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що «найскладніший період літа уже позаду», коментуючи ситуацію в українській енергосистемі. Він зазначив, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення.

До 30 липня в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG