Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: під Херсоном через обстріл РФ спалахнула масштабна пожежа


Пожежа на Харківщині внаслідок влучання російського дрона (фото ілюстративне)
Пожежа на Харківщині внаслідок влучання російського дрона (фото ілюстративне)

Під Херсоном через обстріл РФ 10 серпня почалася масштабна пожежа, повідомив голова обласної військової адміністрації Роман Мрочко.

«Внаслідок чергового ворожого обстрілу за межами Херсона виникла пожежа. За словами фахівців, палає на великій території, тому оперативно загасити вогонь немає можливості», – розповів він.

За словами Мрочка, «ситуація ускладнюється високою ймовірністю того, що ділянки, де вирує вогонь, можуть бути ще не розміновані».

«Просимо із розумінням поставитися до цієї ситуації і за можливості не перебувати на відкритому просторі. Рятувальники і працівники наших КП роблять усе можливе, щоб швидше ліквідувати наслідки», – додав він.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG