Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони РФ повідомило про знищення 51 дрона. В Тамбовській області кажуть про пожежу біля НПЗ


Місцеві жителі повідомляли про пожежу, що виникла на диспетчерській станції «Транснефть-Дружба»
Місцеві жителі повідомляли про пожежу, що виникла на диспетчерській станції «Транснефть-Дружба»

В ніч на неділю, 27 жовтня, Росію атакували безпілотники. В Тамбовській області внаслідок атаки спалахнула пожежа біля нафтопереробного заводу, повідомляє телеграм-канал Astra.

Місцеві жителі повідомляли про пожежу, що виникла на диспетчерській станції «Транснефть-Дружба» у селі Новомикільське. В цьому селі знаходиться Мічурінський нафтопереробний завод.

Раніше губернатор Тамбовської області Максим Єгоров заявив, що вночі Мічурінський муніципальний округ атакували 11 безпілотників. За його даними, відбулося загоряння, яке оперативно ліквідували.

Міноборони Росії повідомило, що російська ППО вночі знищили 51 дрон. Зокрема, 18 над Тамбовською областю, 16 над Бєлгородською областю, по чотири над Брянською, Липецькою і Орловською областю, три над Воронезькою областю і один над Курською областю.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські регіони регулярно зазнають обстрілів й атак безпілотників. Міноборони Росії звітує про збиті ракети і дрони над територією Росії. Київ ці повідомлення переважно не коментує.

Від початку 2024 року російські НПЗ регулярно зазнавали атак українських безпілотників. На деяких заводах вийшли з ладу установки первинної переробки нафти, які вимагали ремонту. Проте вже у квітні Росія змогла частково відновити потужності ключових нафтопереробних заводів.

Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

XS
SM
MD
LG