Доступність посилання

ТОП новини

Ключовий свідок у справі Манафорта продовжує давати свідчення


Ґейтс (л) заявив, що Манафорт(п) наказав не казати бухгалтеру фірми про платежі з кіпрських рахунків
Ґейтс (л) заявив, що Манафорт(п) наказав не казати бухгалтеру фірми про платежі з кіпрських рахунків

Ключовий свідок продовжив давати свідчення в справі екс-керівника кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта, якого звинувачують у банківському шахрайстві й ухиленні від сплати податків.

Колишній заступник Манафорта Ріка Ґейтс дає свідчення в суді міста Александрія, штат Вірджинія, вже другий день. Раніше він визнав свою провину і наразі співпрацює з прокурорами.

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

Ґейтс розповів суду, що Манафорт наказав не говорити бухгалтеру фірми про платежі з кіпрських рахунків. Він показав сотні електронних листів, які демонструють, що Манафорт приймав платежі, які приходили з цих рахунків.

Читайте також – Головний свідок у справі Манафорта: як ховали мільйони доларів із України та Росії

На засіданні 6 серпня Ґейтс повідомив, що український бізнесмен переводив на кіпрські рахунки Манафорта мільйони доларів безготівковими платежами за послуги політичного характеру.

Ґейтс також розповідав про те, як допомагав Манафорту приховати мільйони доларів від податкової служби на іноземних платежах, а потім обманним шляхом отримувати банківські займи. Свідок також визнав, що присвоїв сотні тисяч доларів, що належали Манафорту, заповнюючи фальшиві звіти про витрати.

Процес, який розпочався у Вірджинії, є першим зі щонайменше двох. Другий має стартувати у вересні в столичному окрузі Колумбія, головна увага цього процесу буде прикута до політичних питань. У червні 2016 року Манафорт був присутній на зустрічі функціонерів з оточення Трампа з громадянами Росії, які нібито мали в своєму розпорядженні компрометуючі матеріали щодо кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер та його команда вже 14 місяців проводять розслідування ймовірного втручання Кремля у вибори в США.

XS
SM
MD
LG