Доступність посилання

ТОП новини

Парламент проголосував за відставку міністра юстиції Дениса Малюськи


Народні депутати зустріли його звіт за трибуною парламенту оплесками
Народні депутати зустріли його звіт за трибуною парламенту оплесками

Верховна Рада 4 вересня погодила заяву про відставку міністра юстиції України Дениса Малюськи, повідомили народні депутати, присутні на засіданні парламенту.

Нардеп Ярослав Железняк написав у телеграмі, що рішення підтримали 249 парламентарів.

Народні депутати зустріли його звіт за трибуною парламенту оплесками.

Малюська найдовше з усіх міністрів перебував на посаді. Він очолив міністерство юстиції України ще в Кабміні Олексія Гончарука у 2019 році, а згодом був переобраний на цю посаду за премʼєр-міністра Дениса Шмигаля.

За даними Железняка, Міністерство юстиції може очолити Ольга Стефанішина.

У своєму дописі у фейсбуці напередодні Малюська заявив, що на відміну від попередніх разів, тепер повідомлення про його відставку слід сприймати серйозно. Він закликав усіх народних депутатів підтримати його відставку під час голосування у сесійній залі.

Раніше, сьогодні, Верховна Рада підтримала звільнення Олександра Камишіна з посади Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, але провалила звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Також депутати ухвалили відставку очільника Міндовкілля Руслана Стрільця та віцепремʼєрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Напередодні голова владної фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

Форум

XS
SM
MD
LG