Доступність посилання

ТОП новини

ДБР підозрює колишнього нардепа регіонала Макеєнка в ухиленні від сплати податків


Колишній народний депутат Володимира Макеєнко у Верховній Раді (ліворч). Фото архівне
Колишній народний депутат Володимира Макеєнко у Верховній Раді (ліворч). Фото архівне

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків народному депутату кількох скликань від «Партії регіонів», екс очільнику КМДА, повідомила песслужба ДБР 13 вересня, не називаючи імені політика.

Народний депутат України I, III-VII скликань, у минулому – заступник голови фракції «Партії регіонів» та очільник КМДА – підозрюється в ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, кажуть у ДБР.

З оприлюднених даних можна зробити висновок, що мова йде Володимира Макеєнка, який був головую КМДА з 25 січня 2014 року по 7 березня 2014 року, а також заступником голови фракції Партії регіонів з 2007 по 2014 рік.

«Він протягом 2011 – 2018 років отримав дохід за кордоном на загальну суму у понад 387 мільйонів гривень. Депутат не сплатив з цих грошей податок на доходи фізичних осіб та військовий збір на загальну суму 71,4 мільйона гривень», – йдеться у дописі.

За даними Офісу генерального прокурора (ОГП), колишній народний обранець створив за кордоном мережу компаній, оформлених на нього або на підконтрольних йому осіб та найближчих родичів. Але фактично керував ними сам.

«Ці компанії серед іншого, одержували на банківські рахунки грошові кошти сумнівного походження, які перераховували на рахунки екснардепа. Надалі він розпоряджався цими коштами на власний розсуд, розміщуючи їх на умовах депозиту», – кажуть правоохоронці.

У серпні 2023 року слідчі провели обшуки за місцем проживання та роботи колишнього Володимира Макєєнка. Слідчі дії відбувалися в офісних приміщеннях, які використовує сам ексдепутат і пов’язані з ним особи, а також у будинку політика.

Форум

XS
SM
MD
LG